Starte nettbutikk

Slik registrerer du din bedrift

Det er ganske enkelt å registrere en bedrift, men mange bruker unødvendig tid på å finne ut det mest elementære. Her finner du informasjon om selve registreringsprosessen av et firma.

registrere bedrift, registreringsprosessen

Registreringsprosessen er som regel enkel, men mange som skal starte nettbutikk kaster bort unødvendig mye tid på å finne ut de få praktiske detaljene som blir nevnt i denne artikkelen.

Når du skal starte en nettbutikk må du registrere egen bedrift. Unntaket er hvis planen er å selge dine hjemmestrikkede sokker, og omsetningen forventes til noen få hundrelapper, og du ikke vil ha nettbutikken på et .no domene, det kan da bli sett på som hobbyinntekt, men så var kanskje ikke dette din plan?

Velg firmanavn først: Det første du må gjøre er å finne et navnt til bedriften. Helst et navn som er lett å huske og som er ledig på et .no domene, og som har det samme navnet som nettbutikken din (hvis du bare skal ha én nettbutikk).

Deretter, velg selskapsform: Vi har allerede skrevet om alternativene for selskapsformer, så det gjentar vi ikke her.

Registreringsprosessen

Vi har tidligere konkludert med at de tre mest aktuelle selskapsformene for nettbutikker er NUF (norsk registrert utenlandsk foretak), EPS (enkeltpersonsforetak) og AS (aksjeselskap).

Slik gjør du det:

Registrere et NUF med hjelp: Etter omtaler fra internett ser det ut til at mange bedriftseiere som har valgt denne selskapsformen har benyttet seg av advokatfirmaet Varjag, og som er fornøyd med det. Vi verken anbefaler eller fraråder dette firmaet, men konstaterer bare at det er et selskap som driver med NUF registrering og som ser ut til å ha fått mange positive omtaler. Det finnes en del useriøse selskaper som tilbyr hjelp med registrering, noen er billige og andre er dyre, men uansett pris på tjenester så gjelder det å være påpasselig. Lytt til hva andre bedriftseiere sier. Søk på internett og bemerk deg både positive og negative omtaler av selskapet fra andre NUF bedriftseiere.

Registrere NUF på egenhånd: Ikke gjør det på egenhånd, med mindre du har kjennskap til de gjeldende regelverk, eventuelt ønsker å bruke tid og ressurser på å lære deg alle lovene. Vi anbefaler at du benytter spesialiserte selskaper til å registrere ditt NUF, velg en seriøs aktør.

Registrere AS eller enkeltpersonsforetak er enkelt og krever ingen assistanse. Du må registrere deg i Brønnøysundregisteret, du finner mer informasjon om registrering på brreg.no/registrering. Prosessen er rett frem og veldig enkel, gå til Altinn.no og fyll ut en Samordnet registreringsmelding, og du er i gang.

Lykke til med registrering av ditt selskap.

Starte nettbutikk

Starte nettbutikk med to tomme hender

I dag kan alle starte nettbutikk. Alt du trenger er en ide om hva du ønsker å selge, og en datamaskin med tilgang til internett.

Selskapsform

Selskapsform: Hvilken selskapsform skal du velge?

Valg av selskapsform, hva skal du velge? De vanligste selskapsformer er enkeltpersonforetak, aksjeselskapnorskregistrert utenlandsk foretak (NUF), og ansvarlig selskap.